top of page

Foreldrelappen

En dramaserie

Lengde: 6 x 30 min

Sjanger: Satirisk drama

Målgruppe: Vi ønsker å treffe kvinner som føler på forventningene rundt det å få barn. Disse finner man som oftest i alderen 25-35.

Man må være sertifisert for å kjøre bil, praktisere jus, eie et skytevåpen. I noen land må man til og med ha sertifikat om man skal ha hund. Men bortsett fra hos adoptiv- og fosterforeldre er det så og si ingen forkunnskaper som trengs for å bli foreldre. Man måler foreldrenes ferdigheter etter de har blitt rapportert til barnevernet. Så hvordan ville verden sett ut om man måtte ha et sertifikat for å bli forelder?

I dag blir 1 av 7 barn i Norge seksuelt misbrukt hvert år. 1 av 5 blir utsatt for fysisk vold av en forelder og 1 av 8 opplever psykologisk vold av en forelder. Disse tilfellene skjer i barnas egne hjem.


 Kilde: BUFDIR: seksuelt misbruk, fysisk vold, psykologisk vold

Vi befinner oss i et univers tilsynelatende likt vårt eget. Her blir det etter en massiv opprulling av overgrepssaker mot barn (#kidstoo-bevegelsen) vedtatt å implementere en ny protokoll i FNs barnevernskonvensjon. Dette innebærer at alle barn injiseres med et prevensjonsmiddel (på folkemunne: “Forseglingen”) som oppheves etter at du har fått et foreldresertifikat (på folkemunne: “Foreldrelappen”).

 

Logline

I et alternativt Norge er det obligatorisk med sertifikat for å få barn. 34 år gamle Anna må gjennom et altoppslukende og hyperrealistisk kurs for å ta “Foreldrelappen” i frykt for å miste jobben og ende opp alene.

© Ferdi Film 2022

rebekka@ferdi.no   \\  +47 480 21 926

bottom of page