Dagens situasjon gjør at de fleste av oss er nødt til å vende oss til en ny hverdag, hvor vi må oppholde oss innendørs. Derfor har vi laget en samlingsside for alle de lengre produksjonene vi har vært involvert i. Det er ikke alle filmer vi har lov til å vise direkte på siden så der har vi satt opp lenker til hvor du kan se filmene. Vi håper du vil sette av litt tid til å kikke på noen av disse. God fornøyelse!

 

FEEDEN

Sketsjeserie  - To episoder 

Hva dukker opp i feeden til en 22 år gammel student? Eller i feeden hos bestemor? Dette er en sketsjebasert humorserie med Jon Sindre Fjellvang som parodierer innhold vi finner på sosiale medier. Serien er utviklet av Férdi Film i samarbeid med NRK Underholdning og vi har i første omgang produsert en pilotsesong. 

REGI Kolbjørn Haugen

MEDVIRKENDE

Skeleton sea - the tides of tomorrow

Kort dokumentar  - 25 min - Engelsk undertekst

João og Xandi, to surfere og kunstnere i begynnelsen av 50-årene, har jobbet sammen i 25 år. De bygger fantastiske kunstverk ut av søppel de rydder fra strendene. Men å leve som kunstner og idealist i Portugal er ikke økonomisk bærekraftig. Familien deres påvirkes av valgene de tar og deres ønske om å øke bevisstheten rundt den stadig voksende plastforurensningen i havet. Denne dokumentarfilmen er skutt på den vakre kysten av Portugal og hadde premiere i 2016 på Den norske dokumentarfilmfestivalen i Volda. Filmen har reist verden rundt på filmfestivaler og filmturneer med fokus på bærekraft og miljø. I 2016 tok den hjem to priser på den portugisiske surfefilmfestivalen i Ericeira. Den ene prisen var fra kommunen med den hensikt å hedre João og Xandi for deres innsats. Filmen er nå tilgjengelig på Amazon Prime og Vimeo on demand.

REGI Mauritz Brekke Solberg

DISTRIBUSJON Ananda Media

MEDVIRKENDE

giitu

Kortfilm - 19 min - Engelsk undertekst

Nils Utsi i en av sine siste roller i en vakker, stillferdig kortfilm fra 2018. Etter tjue år får en mann besøk av sin datter. Hun kommer for å fortelle at moren er død. Kortfilmen er spilt inn i Tana i Finnmark og premierte på Tromsø International Film Festival i 2018. Du finner filmen på NRK.

REGI Olve Strøm Aslaksen

MEDVIRKENDE

Knut arild - The musical

Musikal - 20 min - Engelsk undertekst

Den usanne historien bak verdikampen i Kristelig Folkeparti. En musikal om Knut Arild Hareides vei til makten. I rollen som Knut Arild finner du Jon Sindre Fjellvang. Se filmen på Aftenposten.no

REGI Kolbjørn Haugen

MEDVIRKENDE

BARnekatalogen

Kortfilm - 12 min - Engelsk undertekst

Et ektepar konfronteres med sine respektive skrupler idet de står overfor den største avgjørelsen i sine liv. Dette er en kortfilm produsert med små midler om en fremtid der økte valgmuligheter skaper etiske problemstillinger. Filmen premierte Oslo Film Festival der den fikk en hederlig omtale. I rollene finner vi Julia Bache-Wiig, Iselin Shumba og Janne Heltberg. 

REGI Daniel Fure Schwartz & Mauritz Brekke Solberg

MEDVIRKENDE

Delbart

Kortfilm - 15 min - Engelsk undertekst

"Delbart?" er et prosjekt vi gjorde i samarbeid med Ernö Reklamebyrå og Wergeland & Apenes for Kripos NCIS. Filmen på 16 minutter forteller Kaisas historie om ufrivillig deling av nakenbilder og vises som en del av et undervisningsopplegg på skoler rundt om i Landet. Filmen vant Diplom i kategorien Ikke-kommersielt under Gullblyanten 2019.

REGI Olve Aslaksen

MEDVIRKENDE

De hensynsløse

Kortfilm - 25 min - Engelsk undertekst

Silje ønsker å forlate kjæresten, men når hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg selv, må hun revurdere, i frykt for å opptre umenneskelig. Filmen er produsert av Rebekka Rognøy som hennes avgangsfilm på Westerdals. Filmen har fått international annerkjennelse og vant sølv i Student Oscar 2020. Filmen er nå tilgjengelig på Vimeo der den har fått tildelt en Staff Pick. I rollene finner vi Renate Reinsve, Andrè Sørum, Eili Harboe og Vebjørn Enger.

PRODUSENT Rebekka Rognøy

REGI Rikke Gregersen

DISTRIBUSJON Salaud Morriset

MEDVIRKENDE